Peltomopolla hukkakauraongelma kuriin

Hukkakaura on ajankohtainen asia monelle viljelijälle tänäkin kesänä. Valmistamamme peltomopo tarjoaa tehokasta apua hukkakauran tarkkailuun ja kitkemiseen.

Peltomopon edut verrattaessa kävellen tehtyyn tarkastukseen

Peltomopolla tarkastuksen tekeminen on miellyttävää ja tehokasta, sillä esim. 100 ha:n läpikäyminen 20 m välein merkitsee 50 km matkaa vähintään kahdesti kasvukauden aikana. Kerätyt kasvit voi kätevästi koota peltomopon laatikkoon, jolloin hukkakauran siemeniä ei putoa peltoon.

Peltomopon kapeat renkaat sekä riittävä maavara jättävät viljan koskemattomaksi. Istuimen korkeus puolestaan takaa sopivan tarkastuskorkeuden. Peltomopossa on säädettävä raideleveys, joka voidaan säätää aina traktorin ruiskutusjälkeen sopivaksi asti. Peltomopo on helppo ajettava ja sille on mukava nousta. Mopon ajonopeus on säädettävissä hyvinkin alhaiseksi, jolloin tarkkaavaisuus ja tehokkuus saadaan maksimoitua tilanteessa kuin tilanteessa.

Hydraulinen portaaton voimansiirto

Peltomopon hydraulisen ja portaattoman voimansiirron ansiosta liikkeellelähtö tapahtuu pehmeästi. Ajonopeutta ja ajosuuntaa hallitaan jalkapolkimella, joka säätää hydraulista muuttuvatilavuuksista pumppua. Vapauttamalla jalka polkimelta hydraulisen pumpun virtaus pysähtyy ja renkaat lukkituvat automaattisesti.

Peltomopo on saatavilla 6.5 hp moottorilla, joko narukäynnisteisenä tai naru + sähkökäynnisteisenä. Muuttuvatilavuuksisen hydraulipumpun ansiosta öljyä käytetään vain sen verran, kun kulloisellekin ajonopeudelle on tarpeen. Tämä lisää hyötysuhdetta ja estää öljyn liiallisen lämpenemisen. Täysin hydraulisen portaattoman voimansiirron ansiosta myös kuluvat osat ja huoltokohteet vähenevät.

Peltomopo maksaa itsensä takaisin

Peltomopo maksaa hankintahintansa takaisin auttamalla säilyttämään sadon laadun ja määrän, estämällä monivuotisen torjuntakemikaalien käytön ja pelastamalla siemenviljelyksen. Hukkakauran torjunta kuuluu myös hyvään viljelytapaan, joka on kansallisten ja EU:n kokonaan rahoittamien tukien maksamisen ehtona.

Peltomopo soveltuu myös mm. yleiseen kasvitautien tarkkailuun vilja- ja juurikaspelloilla, maanäytteiden ottoon ja sadonkorjuuseen.

Peltomopon malli on suojattu.

MALLIPeltomopo
Moottori6.5 hp
VoimasiirtoHydraulinen portaaton nopeudensäätö
Renkaatn. 600 mm