Yksi alusta monta vaunua

ATI-18T –vaunu on suunniteltu ja valmistettu vaativaan käyttöön. Vaunun suunnittelussa on huomioitu raskaan ammattikäytön vaatimukset, unohtamatta kuitenkaan vaunun soveltuvuutta useaan käyttötarkoitukseen.

ATI-18T- vaunussa kippilavanrunko on suunniteltu vaihtolavan mitoitusten pohjalta. Tämä mahdollistaa usean erilaisen lavan käyttämisen samassa vaunussa, jokaisen käyttäjän tarpeen mukaisesti.

Tukeva ja vääntöjäykkä runko

ATI-18T vaunussa on hyödynnetty S420 lujuusluokan terästä sekä vaunun, että kippilavan rungossa. Korkea lujuusluokan teräs yhdistettynä tarkasti harkittuihin rakenteellisiin ratkaisuihin takaa tukevan ja vääntöjäykän rungon, joka ei pääse joustamaan.

Hydraulinen aisajousitus

ATI-18T vaunussa on vakiona hydraulinen aisajousitus. Aisajousituksen ansiosta tien epätasaisuudesta syntyvät iskut saadaan tehokkaasti estettyä ja vaunun vetäminen on miellyttävää, eikä kuormita traktoria, kuten jousittamaton perävaunu. Hydraulinen aisa voidaan myös vaunua tyhjennettäessä nostaa ylös, jolloin lavan kippauskulma kasvaa.

Hydraulinen tukeva telirakenne

ATI-18T vaunussa on nivellaakeroitu hydraulinen keinuviputeli. Nivellaakeroinnin ansiosta telin huoltotarve vähenee ja kestoikä kasvaa. Telin keinuakseli on navanakseleita alempana, jolloin teli nousee keveästi ja vakaasti esteiden yli. Teli on hydraulisesti säädettävissä, jolloin telin toinen akselisto voidaan nostaa ylös. Hydraulisesti säädettävän telin ansiosta telin kuormitusta voidaan myös lavaa kipattaessa säätää enemmän takimmaisen akselin varaan, jolloin vaunu on vakaa kipattaessa.  

Lava käyttötarpeen mukaan

ATI-18T vaunu on suunniteltu niin, että vaihtolavan alusta sopii kippirungon kiinnikkeisiin. Tämä mahdollistaa usean lavan käyttämisen kulloisenkin tarpeen mukaisesti.

ATI-18T vaunu voidaan toimittaa ilman lavaa tai esimerkiksi maansiirtolavalla, viljalavalla, koneenkuljetuslavalla tai jollakin muulla käyttötarpeeseen soveltuvalla lavavaihtoehdolla.

Lavan materiaalit ja seinämänpaksuudet voit valita omien vaatimustesi mukaisesti. Materiaalivaihtoehdot ovat S355, Strenx tai Hardox.

Perävaunun malli on suojattu.

Tekniset tiedot
Kantavuus18 tn
Omapaino (Runko)3265 kg
Omapaino (Yleislavalla)5130 kg
Kippauskulma60°
Vaunun runkoS420 - 250 x 150 x 10
Nivellaakeroitu keinuteliVakiona
PyörännavatFAD-10 pulttiset
Napa-akselin vahvuus100 x 100 mm
Hydrauliset 4-pyörä jarrutVakiona
Renkaat600 / 50 -22.5"
Renkaiden nopeusluokka50 km/h
Takavalojen suojatVakiona
Led takavalotVakiona
Raideleveys2500 mm
Hydraulinen vetoaisan jousitusVakiona
Hydraulisesti säädettävä teliVakiona
Perälauta hydrauliikka valmiusVakiona
Lavan lukotVakiona (manuaaliset)
LokasuojatVakiona
Lavan pohjan korkeus maasta1320 mm
Yleislavan mitat
Pituus5500 mm
Leveys2420 mm
Laidan korkeus800 mm
Kuormauskorkeus2120 mm
Muut lavat tilauksen mukaan
Lisävarusteet
Hätäjarru 4-pyörässä
Alleajosuojat
LED huomiovalot: takana, sivuilla ja edessä
LED tyävalo takana
Kuulavetolaite
Renkaat 710/45 R22.5" (Raideleveys 2700 mm)